Dutch Sparkles
Hondenliefhebber en gelegenheidsfokker

Luna en Wilson


24-08-2017

Inmiddels hebben wij al enkele dagen een heel leeg huis......
Alle pups zijn vertrokken naar hun nieuwe baasjes en de enthousiaste verhalen stromen al binnen.
Voor ons voelt het huis momenteel niet compleet, zeker omdat we weten dat het op z'n minst nog 3 jaar duurt voordat hier een nest pups geboren zal worden. We krijgen dus echt afkick verschijnselen.

We kijken terug naar een prachtige maar emotionele tijd. Emotioneel omdat ik een dierbaar familie lid verloren ben terwijl de pups net aan 4 weken oud waren. Prachtig omdat het fantastische hondjes zijn geworden! Nooit moeilijk gedoe, vrolijk en ik heb heel veel steun gehad in een verdrietige periode. Hoe mooi is het als je met een beladen gevoel thuis komt, en er dan 9 pupjes op je staan te wachten, klaar om jou een uur lang te overladen met knuffels en kusjes?

En wat een mazzel, maar liefst 3 pups blijven in Almere! Ons gastgezin in Zeewolde en nog een andere pup in lelystad, slechts 20 minuten van ons vandaan. 

Ik ben dankbaar voor de afgelopen 8 weken. Met meer ups dan downs, waarbij we een relaxte geboorte hebben gehad, even een heel moeilijk moment hebben gehad met een teefje die nog geen 2 weken oud was, maar welke wij zodanig hebben kunnen helpen dat het nu een ontzettend vrolijk meisje is geworden. Luna die haar pups geen seconde uit het oog verloor, en zo goed voor haar pups zorgde, dat wij wat extra zorg aan haar hadden. 

We hebben genoten!
En hopen over 3 jaar het weer dunnetjes over te doen.

16-08-2017

Helaas aan alles komt een eind en zo ook aan dit nest. 

Afgelopen maandag hebben we de puppytest van de FRC gehad. 
Wat een fantastische dag was dat. Bij de baasjes van Luna thuis die een perfecte tuin voor deze test hadden, stralende zon en een goed verzorgde dag.
We hebben mooie complimenten gehad, over de pups en de gemaakte combinatie en zijn met een tevreden gevoel naar huis gekeerd. Mama Luna bleef achter, voor haar kwam er die dag een einde aan haar puppy tijd en kan nu weer goed gaan herstellen van dit nest.

Inmiddels zijn de eerste 3 pups uitgevlogen en de eerste berichten waren heel leuk!
Wij mogen nog even genieten van de laatste paar dagen. Gelukkig blijven er 3 pups in almere en nog eens 2 op nog geen half uur rijden dus helemaal zonder zitten we niet!
En uit dit nest hebben we een teefje aangehouden welke op dezelfde voorwaarde als luna bij een gastgezin geplaatst is. 
Eens zien wat dit ons gaat brengen over een jaar of drie!


08-08-2017

Inmiddels zijn we enkele weken verder en de pups zijn inmiddels al heel groot!

Doordat ik een overlijden in de familie had, heb ik hier eigenlijk geen update's kunnen plaatsen en mijn aandacht minder kunnen besteden aan de pups dan dat ik zou willen. Het is nogal een emotionele achtbaan geweest en dat hebben we helaas niet in de hand.

Gelukkig hebben we een heleboel visite gehad en staat er nog een heleboel visite en een uitstapje op de planning.


Gisteren zijn de pups naar de dierenarts geweest. daar hebben we door middel van titeren kunnen constateren dat zij nog voldoende anti stoffen in hun lichaam hebben om hun enting te kunnen uitstellen. Over 3 weken worden ze weer verwacht bij de dierenarts en wordt er wederom weer onderzocht hoe het met hun anti stoffen staat.  


Intussen maken we al regelmatig een ritje met de auto naar het veld waar ze lekker kunnen rennen.


Het betekend ook dat de laatste week is ingegaan waar het hele groepje compleet is.
Vanaf 15 augustus vertrekken de eerste pups naar hun nieuwe baasjes. Maandag 14 augustus is de puppytest.

Dus nog even een weekje keihard genieten van de rakkers :)


18-07-2017

Het gaat hartstikke goed met de pups!
Inmiddels zijn de eerste paar al ruim 2 kilo en de rest gaat op korte termijn volgen.
Luna is heel zorgzaam voor haar pups, kan er uren bij liggen en we vinden geen drolletje terug,


04-07-2017

Inmiddels zijn we een week verder en het gaat hartstikke goed met onze pupjes!
8 puppy's hebben hun geboorte gewicht al ruim verdubbeld en de laatste zal vandaag of morgen ook volgen. Het zijn heerlijk rustige pups, lekker tevreden en Luna zorgt super goed voor ze!

Toch hebben we afgelopen vrijdag en zaterdag ook een paar pittige dagen achter de rug, waarbij Luna vrijdag met een lichte melklklierontsteking kwam te zitten en zaterdag 1 van de pups verzwakt raakte. Zij moest het opnemen tegen de grote jongens die inmiddels al meer dan een kilo wegen en bleek daar net niet sterk genoeg voor te zijn. We hebben haar daarom een handje geholpen en krijgt nu 2x per dag een flesje tot zij weer sterk genoeg is om haar grote broers de baas te kunnen zijn.


27-06-2017

Luna is zondag bevallen van 9 gezonde pups.

Zondag morgen om 04.00 uur ben ik beneden op de bank gaan slapen omdat Luna erg onrustig was. Door de dag heen bleef zij hijgen, graven, weer hijgen en niet willen eten. Het niet willen eten was al dagen een probleem, we kregen er mondjesmaat maar kleine beetjes in. Maar zondags wilde ze absoluut niets meer eten. 

Een echte temperatuursdaling hebben we niet gehad. Halverwege de dag zakte de temperatuur tot 37 graden terwijl de afgelopen dagen haar temperatuur schommelde tussen de 37.4 en 37.8. Maar we hoefde ons geen zorgen te maken of het wel of niet zou komen want Luna had duidelijk voor weeën. 

Na 7 uur s'avonds werd de onrust nog groter, begon ze meer geluid te maken en harder te hijgen. Om kwart voor 9 was haar eerste pers moment en om 5 over 9 werd het eerste pupje geboren. Een leverkleurige reu van 480 gram.

De laatste pup werd om half 5 smorgens geboren. We hebben er dus een lange zit op zitten. Maar Luna doet het super! Is echt een waakzame moeder en zorgt heel goed voor haar kinderen.

Pupjes zijn in de eerste 24 uur ook al mooi gegroeid!

 


23-06-2017

Luna is vandaag 56 dagen drachtig, we zijn er bijna!

Luna heeft het de afgelopen dagen met het warme weer echt heel zwaar gehad. De dag bestond uit slapen, slapen slapen en nog een klein rondje zwemmen. Dat wilde ze namelijk wel.
Ook heeft ze momenteel erg veel moeite met eten, gewoon omdat de pups alles verdrukken en het warme weer natuurlijk ook mee speelt.
Het geeft allemaal niet, we zorgen dat het eten zo lekker mogelijk is en meerdere kleine porties per dag.

Sinds gisteren zijn we ook begonnen met het meten van de temperatuur van Luna.
die zit nu tussen de 37,6 en 37,8 dus mooi constant. Als de temperatuur straks ineens gaat zakken, dan zijn de pupjes bijna onderweg!

16-06-2017

Luna is vandaag 49 dagen drachtig, nog een kleine twee weken en dan kunnen we de pupjes in real life kunnen bewonderen.
Aanstaande Zondag komt Luna voor een aantal weken bij ons logeren, en zal zij pas weer naar huis gaan als de eerste pup naar zijn of haar nieuwe baasje vertrekt.

Wij kunnen echt niet wachten!